Recipe: Perfect Laksa penang cik nuur

Laksa penang cik nuur. Who's craving for that sweet-soury mackerel broth that's thick and vibrant in color? This is no doubt the most famous laksa in Penang, the Air Itam Laksa. Cara Sajikan Laksa penang cik nuur Yang Simple Dan Lezat.

Laksa penang cik nuur Laksa Penang ni memang sedap kerana dihidangkan. Assalammualaikum dan salam dihari minggu buat semua. Semoga hari minggu ini dimanfaatkan sepenuhnya bersama Actually dah banyak kali dah saya buat laksa ni sejak dok Finland ni.kira menu ulang tayang tu pasal malas nak snap photo. You can have Laksa penang cik nuur using 23 ingredients and 3 steps. Here is how you achieve that.

Ingredients of Laksa penang cik nuur

  1. It's of Sekilo ikan sardin cuci bersih Rebus sekejap.
  2. You need 15 of tangkai cabai kering*.
  3. Prepare of sebiji bawang merah *.
  4. Prepare of Belacan*.
  5. It's of Dauk laksa@ kesom.
  6. Prepare of Bunga kantan..
  7. Prepare of Nenas sikit.
  8. Prepare keping of Asam.
  9. It's of Air rebus ikan.
  10. It's 3 of sd otak undang.
  11. You need of garam gula.
  12. You need of bahagian bertanda * semua nya blader sekl.
  13. It's of bahan hiasan.
  14. Prepare of nenas.
  15. Prepare of Salad.
  16. Prepare of Bawang merah.
  17. You need of Cili padi.
  18. It's of Limau kasturi.
  19. You need of Timun.
  20. Prepare of Telur rebus.
  21. Prepare of Bunga kantan.
  22. You need Daun of pudina.
  23. Prepare of Otak udang.

Laksa penang adalah makanan yang dibawa oleh masyarakat Cina Peranakan. Ianya amat popular di Pulau Pinang dimana tempat ianya berasal dan juga amat terkenal di sekitar Malaysia dan Singapura. Cara pembuatan laksa penang mudah dan sekiranya. Salam, Memandangkan ada permintaan untuk kongsi resepi cara-cara membuat kuah laksa, disertakan disini resepi lengkapnya.

Laksa penang cik nuur instructions

  1. Masuk kab air Rebusan ikan.....ikan yang dikasar.
  2. Bahan blader bawang belacan cili kering....dan smua bahan......kecuali bahan hisan last.....
  3. Kacau....bagi sekata smua bahan...dlm kuah.....biar smp mendidih.......tutup apai siap...boleh hidang.

Paling popular daun selom atau daun salad. Memang sedap dengan kuahnya yang pekat dan rasa ikan yang enak. Masam, masin, pedas dan sedikit manis. Salam hari Sabtu kepada yang bercuti hari ini. Che Nom nak share resepi Laksa Penang yang dirujuk dari resepi anak jati Penang iaitu Datuk Rizalman.

More Articles

Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Recipe: Perfect Laksa penang cik nuur"

Posting Komentar